Atatürk Airport- European Side

Luchthaven Istanbul Atatürk is het belangrijkste vliegveld van de Turkse stad Istanboel en tevens de belangrijkste luchthaven van Turkije.

Atatürk International Airport ligt in het Europese gedeelte van Istanboel, in het stadsdeel Yeşilköy, 24 km zuidwestelijk van het centrum van de stad. De luchthaven is de thuishaven van is de thuishaven van Turkish Airlines.

Land: Turkije           
Stad: Istanbul
IATA Code: IST
Website: http://www.ataturkairport.com/eng/

Deze luchthaven is vernoemd naar naar de eerste president van de Turkse republiek: Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk was president van 1923 tot 1938 en voerde verregaande sociale en politieke hervormingen in Turkije door. Atatürk, wat vader de Turken betekent is de een titel die Atatürk van het Turkse parlement kreeg, zijn officiële naam was Mustafa Kemal.

Turkije heeft vergaande plannen gemaakt voor een derde luchthaven in Istanboel, deze luchthaven moet met 150 miljoen passagiers de grootste van de wereld worden. In 2014 is de bouw van de eerste fase echter al weer stilgelegd, er wordt nu weer gekeken naar de uitbreiding van de twee bestaande luchthavens, naast Atatürk Airport kent Istanboel al een tweede luchthaven, deze luchthaven met de naam Istanboel Sabiha Gökçen ligt in het Aziatische deel van de stad.

Gemiddelde Beoordeling
Loopafstanden
Bewegwijzering
Tax free shoppen
Bagage afhandeling


BOEK NU EEN VLIEGTICKET

Schrijf nu ook je ervaring (registreren niet nodig!)- Vul hieronder de velden in.
- Shrijf in het tekstveld wat je ervaring is.

- Beweeg vervolgens je muis over de sterren en klik om te beoordelen.
Loopafstanden
Bewegwijzering
Tax free shoppen
Bagage afhandeling


  • Share