Budapest Ferenc Liszt International Airport

Budapest Ferenc Liszt International Airport is het grootst commerciële en internationale vliegveld van Hongarije. Het vliegveld ligt op 16 kilometer ten zuid-oosten van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het vliegveld is de thuishaven van Wizz air. Ook Ryanair vliegt frequent vanaf en naar Ferenc Liszt International. Budapest Ferenc Liszt International Airport was oorspronkelijk ook de thuishaven van de nationale Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malév Hongaarse Airlines. Toen Malév in 2012 failliet ging namen Wizz air en Ryanair de vluchten over.

Momenteel is een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij, met de naam Sólyom Hungarian Airways, in oprichting. Sólyom zal waarschijnlijk ook Ferenc Liszt International als thuishaven kiezen.

Andere commerciële vliegvelden in Hongarije zijn:

Land: Hongarije        

Stad: Boedapest

IATA Code: BUD

Het vliegveld is vernoemde naar de Hongaarse componist en pianist Liszt Ferenc(z), beter bekend als Franz Liszt. Liszt was een van de grootste pianovirtuozen aller tijden. Hij behaalde grote triomfen tijdens zijn concerttournees door heel Europa en heeft de techniek van het pianospel diepgaand beïnvloed. Op zijn beurt is hij, wat zijn composities betreft, sterk beïnvloed door de muziek van onder andere Paganini, Chopin, Vincenzo Bellini en Berlioz.

Gemiddelde Beoordeling
Loopafstanden
Bewegwijzering
Tax free shoppen
Bagage afhandeling


BOEK NU EEN VLIEGTICKET

Schrijf nu ook je ervaring (registreren niet nodig!)- Vul hieronder de velden in.
- Shrijf in het tekstveld wat je ervaring is.

- Beweeg vervolgens je muis over de sterren en klik om te beoordelen.
Loopafstanden
Bewegwijzering
Tax free shoppen
Bagage afhandeling


  • Share