Eelde Luchthaven

Vliegveld Eelden, ook bekend als Groningen Airport Eelde. De naam kan tot verwaring leiden. Eeelde ligt in de provincie Drenthe, het vliegveld ligt echter ook direct ten zuiden van de stad Groningen.

Op de luchthaven zijn onder andere de volgende bedrijven te vinden: Groundservice Groningen Airport, General Enterprises, Cirrus Europe, Stella Aviation Academy, de KLM Flight Academy, de Dutch Flight Academy, Aero Eelde, de Noord Nederlandse Aeroclub – Eelde (NNAC) en Vliegsport Avia Noord.

Na een politieke en juridische strijd van zo’n 35 jaar mag Groningen Airport Eelde de start- en landingsbaan verlengen van 1800 naar 2500 meter. De Raad van State heeft in februari 2012 de laatste bezwaren tegen de verlenging afgewezen. Baanverlenging is nodig om grotere vliegtuigen te kunnen afhandelen en vluchten naar verre bestemmingen uit te voeren. Alle in 2009 gaf de Europese Commisie toestemming voor verlenging van de baan met staatssteun.

Met de baanverlenging wordt Eelde aantrekkelijker voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers.

Groningen Airport Eelde ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Groningen en is goed bereikbaar. Vanaf Groningen en Assen is de luchthaven per auto eenvoudig te bereiken via de A28 (Groningen – Assen), afrit 37. Wie met het openbaar vervoer reist kan met de bussen van Qbuzz eenvoudig Groningen Airport Eelde bereiken. Lijn 2 (Groningen- Eelde) stopt voor de luchthaven. Reizigers vanuit de richting Assen kunnen met Lijn 51 (Assen – Groningen) rijden tot aan De Punt. De Punt ligt op ongeveer 0,5 kilometer van de luchthaven. Hier kunt u overstappen op lijn 2 zodat u voor de luchthaven wordt afgezet.

Land:  Nederland     Stad: Eelde (Drenthe)
Website: http://www.groningenairport.nl/
IATA Code: QYT

Gemiddelde Beoordeling
Service
Catering
Comfort
Prijs / kwaliteit


BOEK NU EEN VLIEGTICKET

Ervaringen en beoordelingen

Er zijn 2 ervaringen met “Eelde Luchthaven”
 1. “Waar in een kleine luchthaven, groot brobeert te zijn” Vrijdag 26-9-2014, kwamen wij met vlucht OR730 uit Rotterdam op de luchthaven aan. Het regende en het was koud, bovendien was het nog een behoorlijk stukje lopen naar het stationsgebouw. Een van uw medewerkers vond het nodig de uitstappende tegen te houden met dat rot weer z.g. ter wille van onze veiligheid(er was niets te zien wat onze veiligheid in gevaar bracht) in het stationsgebouw ook geen waarschuwing van haar betreffende het drempeltje naar de paspoortcontrole, een slechte sevice!! Het zou toch mogelijk moeten zijn om van het platform een bus te laten rijden,dat krijg je een stukje veiligheid en je komt droog over!! Ook de aankomst hal mag wel eens ruimer gemaakt worden, tijdens onze aankomst stonden er nog passagiers te wachten op hun koffers.
  U doet zoveel om de luchthaven te promoten, maar begin eens met deze dingen!!!
  Ik wil u graag helpen..
  Met een vriendelijke groet,
  H.Hovestad.

  ServiceNot RatedCateringNot RatedComfortNot Rated
  Prijs / kwaliteitNot Rated
 2. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog
  that’s both educative and amusing, and let me tell you,
  you have hit the nail on the head. The problem is something which too few people
  are speaking intelligently about. I’m very happy I stumbled across this during my search
  for something regarding this.

  ServiceCateringComfort
  Prijs / kwaliteit

Schrijf nu ook je ervaring (registreren niet nodig!)- Vul hieronder de velden in.
- Shrijf in het tekstveld wat je ervaring is.

- Beweeg vervolgens je muis over de sterren en klik om te beoordelen.
Service
Catering
Comfort
Prijs / kwaliteit


 • Share